بانوی ناشر ایران ما را تنها گذاشت!

ساخت وبلاگ

شهلا لاهیجی در سن ۸۱ سالگی درگذشت!

بانو شهلا عبدالله زاده لاهیجی در اردیبهشت ۱۳۲۱ یعنی در وضعیت پرالتهاب کشور پس از جنگ دوم جهانی در یک خانواده ی روشنفکر در تهران متولد شد. در آغاز نوجوانی به همراه خانواده اش به شیراز مهاجرت کرد. از همان سنین به نوشتن مقالات در روزنامه ها و نشریات دیگر پرداخت. در ۱۵ سالگی به تهیه ی برنامه ای در رادیو شیراز مشغول شد. یک سال بعد با انجمن جهانی زنان نویسنده و روزنامه نگار، مکاتبه کرد و به عضویت این انجمن در آمد. او به روش مکاتبه ای جامعه شناسی را در دانشگاه آزاد لندن خواند و بعدها مرکز تحقیقات زنان را دایر کرد که یک موسسه ی پژوهشی بود. لاهیجی در ۱۳۶۲ با پایه گذاری انتشارات روشنگران و مطالعات زنان، لقب اولین بانوی ناشر ایرانی را به دست آورد.

کتاب هایی چون زن در جستجوی رهایی، تصویر زن در آثار بیضایی، و فراز و فرود جنبش زنان در سوسیال دموکراسی آلمان از جمله نشریات این مرکز و تالیفات و ترجمه های شهلا لاهیجی می باشد. همچنین کتاب دو جلدی پژوهشی در هویت تاریخی زنان ایرانی را به همراه مهرانگيز کار نوشت.

لاهیجی در سال ۲۰۰۱ جایزه ی آزادی نوشتن را از انجمن جهانی قلم دریافت کرد و در نمایشگاه بین المللی کتاب گوتنبرگ ۲۰۰۷ سوئد نیز جایزه ی آزادی نشر به او اهدا شد.

بانو لاهیجی در روز دوشنبه ۱۸ دی ۴۰۲ در بیمارستانی در تهران از دنیا رفت. روحش شاد و یادش گرامی!

مطالعه ی کتاب های ایشان را به همه خوانندگان گرانمایه ی این صفحه توصیه می کنم.


برچسب‌ها: شهلا لاهیجی, مهرانگيز کار, هویت تاریخی زنان ایران, روشنگران و مطالعات زنان
 |+| نوشته شده در  شنبه بیست و سوم دی ۱۴۰۲ساعت 16:16&nbsp توسط بهمن طالبی  | 

بلند بگو الهی شکر!...
ما را در سایت بلند بگو الهی شکر! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : transcendency بازدید : 37 تاريخ : دوشنبه 2 بهمن 1402 ساعت: 18:07